fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisali ugovor o rekonstrukciji trga i šetališta u Sutomoru

Potpisali ugovor o rekonstrukciji trga i šetališta u Sutomoru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova i podgoričko preduzeće Fidija, najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti od skoro 970 hiljada EUR.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću je saopšteno da će Vlada iz kapitalnog budžeta opredijeliti 435 hiljada EUR, 425 hiljada EUR obezbijediće Javno preduzeće (JP) Morsko dobro, dok će ostatak od 100 hiljada EUR izdvojiti Opština Bar.

“Početna, od predviđene četiri faze projekta obuhvata potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa ugostiteljskim terasama, površine oko pet hiljada metara kvadratnih i modernizaciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga”, navodi se u saopštenju.

Izvođač se, kako je saopšteno iz Vlade, obavezao da će radove završiti u roku od 250 dana od uvođenja u posao, u koje se ne računaju neradni dani u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima, kao i usljed eventualnog nastupanja okolnosti na koje izvođač ne može da utiče.

“Riječ je o značajnoj investiciji, koja će širom otvorili vrata za dalje unapređenje i razvoj turizma, a ujedno povećati kvalitet života stanovnika. Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje”, dodaje se u saopštenju.

Ta investicija, kako je saopšteno, predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama.

Najčitanije