fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisali Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije

Potpisali Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Crnogorskog Telekoma i Pošte Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije, sa ciljem da benefite digitalne transformacije osjete građani kao krajnji korisnici.

Sporazum su potpisali izvršni direktori Telekoma i Pošte, Dina Cibulskaja i Božidar Vuksanović, kao i direktor Komercijalnog sektora u Telekomu Predrag Perković i pomoćnica izvršnog direktora za komercijalne poslove u Pošti, Lidija Perović.

Vuksanović je rekao da će potpisivanjem sporazuma biti unaprijeđena kompletna saradnja i funkcionisanje sistema Pošte i Telekoma.

„Sve je ovo u funkciji da poštansku djelatnost i našu razuđenu mrežu upotpunimo zajedničkim djelovanjem i partnerskim odnosom sa Crnogorskim Telekomom, sa kojim smo i do sada imali izuzetno uspješnu saradnju i kvalitetan odnos kada je riječ o poslovanju“, naveo je Vuksanović.

On je kazao da su trenutne okolnosti, izazvane pandemijom koronavirusa, specifične i da je cijeli proces usmjeren ka krajnjim korisnicima, prenosi PR centar.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što smo sa Crnogorskim Telekomom, renomiranom firmom na teritoriji Crne Gore i šire, potpisali sporazum, i što ćemo na ovaj način odgovoriti novim zahtjevima i izazovima koji su pred nama, kada je u pitanju i digitalizacija i poslovanje generalno“, poručio je Vuksanović.

Cibulskaja je kazala da je veoma zadovoljna potpisivanjem sporazuma, jer je, kako smatra, riječ o državnom preduzeću sa najvećom poslovnom mrežom u zemlji, koja pruža različite usluge velikom broju građana.

„Samim tim, benefite digitalne transformacije ne bi osjetila samo Pošta, već i građani kao krajnji koisnici, što je zapravo i poenta cijelog procesa. Cilj ovog partnerstva jeste da Pošta, kroz digitalne transformacije, dobije bolju povezanost lokacija i udaljeni pristup bitnim sistemima, kao i još bolju kontrolu pristupa informacijama“, dodala je Cibulskaja.

Želja Telekoma je, kako je rekla, da partnerima iz javnog i privatnog sektora ponude ekspertizu, odnosno najbolja iskustva iz zemalja Deutsche Telekom grupe i savremene tehnologije, kako bi se unaprijedilo poslovanje tih preduzeća.

Najčitanije