fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisali Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Potpisali Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić i izvršni direktor nevladine organizacije (NVO) ICT Cortex Tarik Zaimović potpisali su danas Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti, sa ciljem intenziviranja saradnje u procesu razvoja novih tehnologija na finansijskom tržištu.

„Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti CBCG i ICT Cortexa predstavlja osnovu za razvijanje institucionalnih mehanizama za zajedničko djelovanje u pravcu kreiranja inovativnih rješenja u oblasti finansijskih tehnologija i razvijanja novih poslovnih modela prilagođenih zahtjevima savremenog tržišta“, saopšteno je iz CBCG.

CBCG i ICT Cortex će, shodno Memorandumu, posebno sarađivati u oblastima od zajedničkog interesa poput istraživanja i rješavanja regulatornih i institucionalnih izazova za razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, finansijske edukacije, te razmjene znanja u vezi sa primjenom regulative u oblasti bankarskih i platnih usluga.

Žugić je prilikom potpisivanja rekao da CBCG podržava razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, te da će dati puni podsticaj saradnji između banaka i fintech kompanija, a sve u cilju zadovoljavanja potreba klijenata.

Zaimović je izrazio zadovoljstvo zbog inicijative CBCG, ocjenjujući da je potpisivanje Memoranduma odlična osnova za dalje unapređenje i digitalizaciju finansijskog tržišta u Crnoj Gori.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...