fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjeta Nacionalnim parkovima 32 odsto bolja

Posjeta Nacionalnim parkovima 32 odsto bolja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalne parkove (NPCG) je do sredine oktobra posjetilo 560 hiljada posjetilaca, 32 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštili su njihovi predstavnici.

Direktor NPCG Elvir Klica kazao je da nakon uspješne ljetnje turističke sezone oni bilježe dobru posjetu i u postsezoni.

„Topli jesenji dani, posebno tokom oktobra, pružaju idealne uslove za šetnju, odmor i rekreaciju na otvorenom u zaštićenoj prirodi, te se nastavljaju dobre posjete crnogorskim nacionalnim parkovima posebno imajući u vidu organizovane posjete i školske ekskurzije“, rekao je Klica.

Nacionalni parkovi su, zahvaljujući raznovrsnosti i bogatstvu prirodnih vrijednosti, prepoznati kao zaštićena područja koja turističkom ponudom i mogućnostima za aktivan odmor u prirodi privlače brojne domaće i strane posjetioce.

Iz te kompanije su poručili da ih dobri rezultati ljetnje turističke sezone obavezuju da i u narednom periodu planiraju unapređenje postojeće infrastrukture i osmišljavanje nove.

„Ono na čemu je fokus rada u ovom periodu, nakon sumiranja rezultata ljetnje turističke sezone i sagledavanja svih aspekata koji su imali uticaja na njenu realizaciju, svakako je priprema ključnih aktivnosti u okviru Programa upravljanja za NPCG za narednu godinu“, rekao je Klica.

On je dodao da će NPCG i u narednom periodu, u saradnji sa ključnim institucijama i organizacijama, raditi na prevazilaženju izazova i unapređenja zaštite i promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude svih pet nacionalnih parkova.

Najčitanije