fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPortonovi implus razvoju Herceg Novog

Portonovi implus razvoju Herceg Novog

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Portonovi je projekat koji mijenja Herceg Novi i predstavlja značajan impuls razvoju grada, posebno zbog otvaranja novih radnih mjesta, čime utiče na rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema, ocijenili su predsjednik hercegnovske Opštine, Stevan Katić i predstavnici menadžmenta Azmont Investmentsa.

Na sastanku Katića sa predsjednikom Odbora direktora Azmont Investmentsa, Ahmetom Erentokom, izvršnim direktorom kompanije, Rashadom Aliyevim i generalnim direktorom Portonovog, Stevanom Milićem ocijenjeno je da će se dobra saradnja Opštine sa Azmontom i Portonovim nastaviti.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, naveli da će zajedno rješavati sva otvorena pitanja kako bi jedan od najprestižnijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope nastavio da se razvija planiranom dinamikom.

Katić je kazao da je zadovoljan zbog pozitivnih utisaka građana o rizortu i sadržajima od momenta kada je Portonovi otvorio vrata, kao i zbog opredijeljenosti da lokalna zajednica bude što je više moguće uključena u život kompleksa.

Erentok je naveo da dio rizorta koji je sada dostupan javnosti predstavlja tek početak onoga što će Portonovi ponuditi. On je najavio da će naredne godine obilježiti veliko otvaranje Portonovog i prestižnog hotela lanca One&Only.

Na sastanku je saopšteno da će otvaranju prethoditi saradnja investitora, Opštine i države na uređenju putne infrastrukture koja kompleks povezuje sa ostatkom naselja i Jadranskom magistralom.

Dogovorene su i dalje aktivnosti koje se tiču saradnje Opštine i Azmonta u oblasti uređenja komunalne infrastrukture potrebne za funkcionisanje rizorta.

Kao ključni izazov, koji bi trebalo riješiti da bi se Herceg Novi pozicionirao među ekskluzivne destinacije za goste visoke platežne moći, prepoznato je pitanje pristupačnosti, odnosno problem prelaska granica i saobraćajnih gužvi u ljetnjoj sezoni i nedostatka letova tokom zime.

Učesnici sastanka kazali su da su zadovoljni činjenicom da u Herceg Novom sezona traje sve duže, te da je ove godine zabilježen rast broja turista od oko 20 odsto.

Sagovornici su saopštili da su sigurni da će rizort koji se gradi u Kumboru umnogome doprinijeti nastavku tog pozitivnog trenda, jer će sadržajima visokog kvaliteta unaprijediti ponudu, postaviti nove standarde u poslovanju i doprinijeti prepoznavanju grada na mapi prestižnih turističkih destinacija.

„Portonovi je posebno značajan za Herceg Novi zbog otvaranja novih radnih mjesta, čime direktno utiče na rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema“, ocijenjeno je na sastanku.

Do momenta zvaničnog otvaranja u kompleksu u koji je do sada uloženo skoro pola milijarde EUR biće zaposleno oko 1,5 hiljada ljudi. Prema ovogodišnjim podacima, 85 odsto operative kompleksa su državljani Crne Gore, od čega skoro 50 odsto zaposleni sa teritorije Opštine Herceg Novi.

Najčitanije