fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPort of Adria da bude integralni dio Luke Bar

Port of Adria da bude integralni dio Luke Bar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Preduzeće Port of Adria, nekadašnji Kontejnerski terminal i generalni tereti, treba ponovo da bude integralni dio Luke Bar, stav je Ministarstva kapitalnih investicija.

Državni sekretar u tom Vladinom resoru, Zoran Radunović, kazao je da su razmišljanja u Ministarstvu da bi mogli da vrate Kontejnerski terminal, koji je privatizovan 2014. godine.

“Država mora da ima taj interes zbog Luke i svega drugog. Neophodno je da Luka bude jednistvena cjelina i da Kontejnerski terminal bude u njenom sastavu. Radimo na tome, opipavamo tržište”, rekao je Radunović Radiju Crne Gore.

On je dodao da je teško predvidjeti kada bi to moglo da se desi.

Radunović je saopštio da razvoj takozvanog intermodalnog transporta, koji bi umrežio željeznicu sa Lukom Bar, predstavlja veliku šansu za povećanje prometa u najvećem barskom kolektivu.

“Tu imamo dosta infrastrukturnih problema, prije svega na željeznici. Što se tiče Luke Bar, možemo da odradimo značajno veće količine tereta nego što sada radimo, ali značajne infrastrukturne radove i investicije moramo da odradimo na željeznici”, kazao je Radunović.

On je rekao i da su predstavici holandskog Damena, koji su nedavno bili u Boki, zainteresovani da realizuje projekat ekološki prihvatljivog pomorskog javnog prevoza u zalivu.

“Zainteresovani smo za to i u pregovorima smo sa njima, da vidimo kakve su nam mogućnosti da uđemo u taj projekat”, naveo je Radunović.

On je poručio i da Pomorski saobraćaj neće više imati monopol na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetani, te da će javni konkurs za dodjelu koncesije za tu liniju biti raspisan do kraja godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije