fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPonudili aplikaciju za pronalaženje idealnog zanimanja

Ponudili aplikaciju za pronalaženje idealnog zanimanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat Futureproof, koji realizuje Deutsche Telekom, trebalo bi da pomogne mladim ljudima da prepoznaju karijere i zanimanja budućnosti i da otkriju vještine koje ne znaju da posjeduju, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Istraživanje koje je DT sproveo među mladima u Evropi, starosti od 16 do 26 godina, pokazalo je da je za svoju budućnost i karijeru nakon pandemije koronavirusa zabrinuto njih oko 60 odsto, dok polovina nije sigurna koja će zanimanja postojati u budućnosti i plaši se da nema potrebne vještine za uspjeh.

Deutsche Telekom, u okviru kojeg posluje Crnogorski Telekom, zbog toga želi da kroz projekat Futureproof bude uz Generaciju Z, kako bi ih usmjerio ka uspješnoj budućnosti.

Iz Crnogorskog Telekoma saopšteno je da je projekat baziran na besplatnoj web aplikaciji za profesionalnu orjentaciju mladih https://futurefeed.telekom.com/me-ME dostupnoj i na našem jeziku.

„Futureproof je platforma za podršku koja je razvijena kako bi pokazala ogromni potencijal Gen Z i podstakla ih da prepoznaju karijere i zanimanja budućnosti, kao i da otkriju vještine za koje možda ne znaju da ih imaju. Platforma je razvijena u saradnji s predstavnicima Gen Z i stručnjacima za razvoj profesionalnih vještina, a ima za cilj povezivanje mladih sa uspješnim vršnjacima kako bi pronašli inspiraciju i podršku“, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac za brend menadžment u Crnogorskom Telekomu, Gordana Spahić, kazala je da Generacija Z, dakle mladi do 26 godina, ulaze u svijet rada koji su iz temelja promijenili pandemija koronavirusa i digitalna transformacija.

„Zato smatramo da je odgovornost svih nas da im pomognemo da se snađu u novim okolnostima i prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju. Takođe, vjerujemo da je jednako važno da ih podstaknemo na razmišljanje i razgovor o karijeri – na taj način mogu otkriti zanimanja za koja do sada nijesu znali da postoje, ali i da upravo ono u čemu trenutno uživaju i što rade sa strašću mogu pretvoriti u karijeru“, reka je Spahić.

Ona je dodala da istraživanje mogu da započnu preko Telekomove aplikacije https://futurefeed.telekom.com/me-ME.

Besplatna aplikacija koja se nalazi u središtu projekta Futureproof koristi RIASEC modeliranje za procjenu profesionalnih interesovanja i pomaže Generaciji Z da shvati na koji način su njihove strasti, vještine, talenti i ličnost temelj za oblikovanje budućeg profesionalnog putovanja i kako mogu najbolje da ih iskoriste kao dio buduće karijere.

„Za razliku od postojećih alata, Futureproof aplikacija zauzima jedinstvenu perspektivu Generacije Z, identifikujući ključne trendove i promjene na tržištu rada, pružajući uvide kroz personalizovano iskustvo. Uz aplikaciju, projekat Futureproof sadrži i korisne savjete stručnjaka Deutsche Telekoma o tome kako napisati kvalitetan CV, kako se pripremiti za razgovor za posao i unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama“, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog Telekoma su saopštili da je dio inicijative i kratki film koji poziva mlade da odaberu utopiju umjesto distopije i motiviše ih da vjeruju da ih njihova strast može odvesti tamo gdje žele.

„Film koji je kreirala agencija Saatchi&Saatchi iz Londona šalje poruku digitalnog optimizma, nagovještavajući mladima da se prilike za profesionalnu karijeru mogu razviti iz onoga što trenutno rade sa strašću. Smješten u ovu godinu, film kroz niz naučno-fantastičnih kadrova nudi Generaciji Z viziju budućnosti koja pokazuje kako se oni mijenjaju ako slijede svoje strasti“, rekli su iz Telekoma.

Kampanja će biti predstavljena na nizu digitalnih i društvenih medija usmjerenih na Gen Z, uključujući Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok i Spotify.

Najčitanije