fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPomoći one koji će sjutra moći da ponovo pune budžet

Pomoći one koji će sjutra moći da ponovo pune budžet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država mora da izračuna rizike kako bi novac koji ulaže dobili oni koji mogu da prežive epidemiju, da se uhvate ukoštac i sjutra ponovo pune budžet, ocijenio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.

Prema njegovim riječima, na Vladi je sad da nađe mjeru kako bi pomogla onima koji ne mogu da opstanu zbog epidemije koronavirusa.

“Svijet je u problemu, svi smo u problemu. Država mora da izračuna rizik i da vidi da li pare koje ulaže stvarno dobijaju oni koji mogu da prežive i sjutra da se na adekvatan način uhvate ukoštac i ponovo pune budžet”, kazao je Radulović Vikend novinama.

On je dodao da nije za očekivati da država da novac nekome ko je već bio u gubitku i problemu.

“Neka sad država uzme poreske kartone preduzeća, pogotovo krupnijih i vidi ko je i koliko davao za doprinose na plate. Onda će mnoge stvari biti jasnije. Ako ja imam 400 radnika i neko drugi isto toliko, ja za troškove rada uplatim devet miliona, a ovaj drugi 2,6 miliona, nešto tu nije u redu. I sad treba da dobijemo jednaku pomoć. Ne treba. Taj koji može sa 2,6 miliona da pregura godinu, njemu očigledno treba dati manje“, objasnio je Radulović.

On smatra de je neophodno naći realnu metodologiju i beskompromisno djelovati, jer država mora da sačuva privredu.

„I jednog frizera ili zanatliju takođe moramo paziti jer nam i te kako treba”, poručio je Radulović.

On je dodao da nema najava do kad bi postojeća situacija mogla da traje, zbog čega je i dalje nepoznanica hoće li strani gosti moći da dođu u Crnu Goru.

“Znam da ništa ne znam, ni hoće li biti stranih gostiju, ni do kad će ovo trajati. Pa i smanjenje mjera u nekim evropskim državama je dezinformacija. To ne znači da će se vratiti na staro. Moguće da te mjere budu takve, da se ne može putovati, jer cijeli svijet je u problemu“, kazao je Radulović.
(kraj) nar

Najčitanije