fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPolicija ušla u više državnih preduzeća

Policija ušla u više državnih preduzeća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policija je izuzela poslovnu dokumentaciju Uprave za šume, Luke Bar, Bolnice Meljine, više firmi koje posluju ili su poslovale u okviru Željeznice Crne Gore, ali i još nekoliko desetina državnih, opštinskih i privatnih preduzeća u skoro svim gradovima, pišu Vijesti.

Listu su iz vrha Uprave policije saopštili da inspektori provjeravaju zakonitost poslovanja tih preduzeća.

„Provjeravamo da li je u tim preduzećima bilo zloupotrebe službenog položaja, utaje poreza, ali i drugih krivičnih djela. Akcija je počela i sigurno će trajati mjesecima, dok ne utvrdimo kako su poslovali oni u čijim rukama su bila državna i javna preduzeća, ali i privatne kompanije“, kazao je sagovornik Vijesti.

Isti izvor je objasnio da su inspektori izuzeli dobar dio poslovne dokumentacije, jer postoji osnovana sumnja da je u njima bilo zloupotrebe službenog položaja, pronevjere, utaje poreza, al i i drugih krivičnih djela.

Sagovornik iz policije je kazao da su provjere tek počele i da nijedna firma neće biti pošteđena.

„Pod lupom je nekoliko firmi koje su nastale od Željeznice Crne Gore. Provjeravamo nabavke opreme i rezervnih djelova za Željeznički prevoz, ali i da li je više direktora u tim preduzećima zloupotrijebilo službeni položaj“, rekao je on.

Inspektori za brobu protiv privrednog kriminala provjeravaće ugovore, javne nabavke, troškove za putovanja, koncesije, isplate pomoći, stambene fondove.

Izvor lista kazao je da će istraživati i kako su privatizovana neka od tih, nekad državnih preduzeća, ali i da li je bilo nezakonitosti u njihovom poslovanju od privatizacije do sada.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije