fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPokrenuto 450 stečaja

Pokrenuto 450 stečaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privdedni sud je u ovoj godini pokrenuo 450 stečajnih postupaka u firmama kojima je Poreska uprava (PU) ukinula rješenja o reprogramu ili nije mogla da u dužem vremenskom periodu naplati poreski dug.

PU je od početka godine predala Privrednom sudu 560 zahtjeva za pokretanje stečaja, a ta cifra nije konačna, jer se spremaju predlozi za iniciranje stečaja kod još 84 obvaznika, pišu Vijesti.

„Posmatrajući period od početka godine, kada je PU intenzivirala aktivnost predlaganja stečajnog postupka kod obveznika kojima je ukinuto rješenje o reprogramu ili onih kod kojih već duže vrijeme nije bilo moguće naplatiti poreski dug, Privrednom sudu je podnijeto 560 predloga sa ukupnim dugom od 46,4 miliona EUR“, rekli su iz PU.

Među porskim obveznicima za koje je predloženo otvaranje stečajnog postupka nalazi se 461 obveznik kojem je prethodno ukinuto rješenje o reprogramu poreskog duga od ukupno 25,95 miliona EUR, kao i 99 obveznika koji nijesu bili u reprogramu, a kojima ostalim mjerama nije bilo moguće naplatiti dug od 20,44 miliona EUR.

Iz PU su dodali da su u septembru pripremili predloge za iniciranje stečajnog postupka u 84 poreska obveznika od kojih se potražuje sedam miliona EUR.

Najčitanije