fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenut portal e-porez na sajtu Opštine Kotor

Pokrenut portal e-porez na sajtu Opštine Kotor

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije Opštine Kotor uspostavio je 1. oktobra portal e-porez, preko kojeg građani, preduzeća i preduzetnici imaju uvid u rješenja poreza na nepokretnost i turističku taksu.

Portal se nalazi na zvaničnom sajtu Opštine Kotor.

Pristup portalu e-porez je, kako je objašnjeno iz Opštine Kotor, omogućen svim obveznicima poreza na nepokretnost i turističke takse koji su upisani u bazu Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije.

U Opštini Kotor očekuju da će u narednom periodu biti omogućena usluga elektronskog plaćanja utvrđenih poreskih obaveza.

„Planirano je da od početka naredne godine bude omogućeno i elektronsko podnošenje godišnje poreske prijave za utvrđivanje poreza na nepokretnost, kao i mjesečne prijave za utvrđivanje prireza porezu na dohodak građana“, navodi se u saopštenju.

Na taj način Opština Kotor nastoji da, pored tradicionalnog pružanja usluga, korisnicima olakša dobijanje informacija o utvrđenim poreskim obavezama, kao i dostavljanje obrazaca elektronskim putem.

Upustvo za korišćenje se nalazi na portalu, a dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj +382 32 322 396 i 325-860, kao i putem službenog e-maila: [email protected]

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije