fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPokreću program za regrutaciju inženjera

Pokreću program za regrutaciju inženjera

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Konzorcijum kompanija Adriatic Marinas i Damen pokreće program za regrutaciju inženjera u brodogradnji i remontu jahti, koji će raditi u brodogradilištu u Bijeloj, saopšteno je iz tivatske kompanije.

Zajedničko preduzeće radi na zapošljavanju početne radne snage za učestvovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekat, i za mogući rani početak preliminarnih operacija, koje podrazumijevaju pružanje određenih usluga brodogradilišta na sadašnjem zapadnom krilu, te sanaciju brodova i jahti na istočnom dijelu, piše Pobjeda.

Prioritet će imati nekadašnji radnici u Mornarčkotehničkom remontnom zavodu „Sava Kovačević“, brodogradilištu Bijela i iskusni inženjeri na brodovima različitih vrsta, a po najavama iz konzorcijuma, preko 300 ljudi ponovo će se zaposliti u industriji brodogradnje.

Izvršni direktor Damena, Rene Berkvens, kazao je da je ta kompanija globalna institucija koja se bavi tom djelatnošću po najvećim industrijskim standardima, sa stručnim timom inženjera i operativnog kadra brodogradnje i remonta.

“Vjerujemo da Boka Kotorska jeste resurs kvalifikovanih stručnjaka u svim tim profilima, i da ćemo okupiti sjajan tim da oživimo ponovo tu industriju. Svi oni će imati priliku da sarađuju i rade pod mentorstvom sa našim globalnim timom Damen yards“, naveo je Berkvens.

Najčitanije