fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržavaju skladištenje i povlačenje viškova mladog krompira i lubenice

Podržavaju skladištenje i povlačenje viškova mladog krompira i lubenice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za dodjelu pomoći skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.

Iz tog resora su naveli da će se privremena mjera primjenjivati za krompir proizveden od 1. juna do 15. avgusta ove godine i za lubenicu proizvedenu od 1. jula do 30. avgusta u iznosu šest centi po kilogramu (kg) uskladištenog mladog krompira, odnoso pet centi po kg uskladištene lubenice.

Oni su kazali da je Javni poziv raspisan u cilju podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori koji se bave proizvodnjom i plasiranjem lubenice i mladog krompira.

“Imajući u vidu nastalu situaciju na tržištu mladog krompira i lubenice, odnosno povećane površine pod zasadima i rod iznad prosjeka za tržište Crne Gore, kao i niz obraćanja proizvođača, Ministarstvo je utvrdilo stvarno stanje”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da ostaju trajno posvećeni unapređenju razvoja poljoprivrede, uz imperativ da crnogorskim poljoprivrednicima unesu sigurnost u dohodak, uz kontinuirani otkup i obezbjeđivanje stabilne ponude bezbjedne hrane.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije