fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška HANFA-e obezbijedila brojne benefite

Podrška HANFA-e obezbijedila brojne benefite

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podrška Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga (HANFA) u okviru projekta podrške regulaciji finansijskih usluga doprinijela je brojnim benefitima za cjelokupno tržište osiguranja u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO), Uroš Andrijašević.

„Zahvalni smo na prenešenom znanju, savjetima i iskustvima u regulatornom režimu Solventnost 2, što će ANO-u i cjelokupnom tržištu osiguranja značajno olakšati pripremu za postepeni prelazak na veoma zahtjevan regulatorni režim“, rekao je Andrijašević na sastanku sa predsjednikom Upravnog vijeća HANFA-e, Antom Žigmanom.

On je dodao da je posvećenost HANFA-e završetku projekta imala dodatnu težinu u prethodna četiri mjeseca, u uslovima koje je diktirala pandemija koronavirusa, a u kojima su nađeni adekvatni načini komunikacije.

Na sastanku sa Žigmanom, koji u Crnoj Gori boravi povodom završne konferencije u vezi sa projektom, razgovarano je i o preventivnim mjerama u otežanim uslovima poslovanja tržišta osiguranja, novim formama izvještavanja subjekata nadzora prema regulatoru, kao i o modelima finansiranja i sprovođenja jačanja finansijske pismenosti stanovništva.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...