fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodnijete krivične prijave zbog računarske prevare

Podnijete krivične prijave zbog računarske prevare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv državljanina Velike Britanije J.H. (23), zbog sumnje da je počinio računarsku prevaru i oštetio jedno preduzeće iz Crne Gore za 13,15 hiljada EUR.

„Osumnjičeni je počinio krivično djelo tako što je izmijenio podatke o plaćanju, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist”, navodi se u saopštenju.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom, službenicima NCB Interpol Podgorica, identifikovali vlasnika bankovnog računa J.H. na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

„Osim toga, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu i protiv S.A. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu jednog građanina sa prebivalištem u Podgorici”, rekli su iz Uprave policije.

Sumnja se da je S.A. posredstvom jedne društvene mreže oštećenom i članovima njegove porodice, uputio prijetnje po život.

Najčitanije