fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodnijeta krivična prijava za računarsku prevaru

Podnijeta krivična prijava za računarsku prevaru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krvičnu prijavu protiv maloljetnog J.M. iz Holandije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo računarska prevara.

Upravi policije je vlasnica jedne firme iz Podgorice podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe, u kojoj je navela da je ta osoba, koristeći informacione tehnologije, presrela njenu email komunikaciju, te na taj način izmijenila broj žiro računa na fakturi za plaćanje i tako prevarila podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa.

„Ovim krivičnim djelo nastupila je materijalna šteta u iznosu od 10,7 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a posredstvom Interpola, identifikovali vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o maloljetnom J.M.

„Policija je aktivnosti sprovela u okviru operacije Galaktiko koja ima za cilj suzbijanje računarskih i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije