fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodjela funkcija u Rudniku uglja novi primjer zloupotrebe

Podjela funkcija u Rudniku uglja novi primjer zloupotrebe

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Podjela funkcija u Rudniku uglja novi je nedvosmislen primjer zloupotrebe aktuelne vlasti, ocijenili su iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja.

Oni su kazali da su se na sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja „krčmile i dijelile pozicije kao da je to preduzeće nekom ostalo u đedovinu“.

„Izabrani su novi članovi Odbora direktora, od kojih je samo jedan zaposlen u ovom preduzeću i na taj način ima dodira sa njim. Ostali članovi su zaposleni na drugim mjestima, ali zajedničko za sve njih je da dolaze kao predstavnici iz redova partija nove parlamentarne većine. Ovo je novi nedvosmislen primjer zloupotrebe aktuelne vlasti kao i protivupravne podjele funkcija po dubini“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su podsjetili na obećanje premijera Zdravka Krivokapića da će se kadar imenovati i u javnom sektoru zapošljavati u načelu sa kompetentnosti i kvalitetom pojedinca, kao i da će se birati na konkursima i obavljati intervju sa potencijalnim kandidatima.

„Možda je upravo ovo posljednje navedeno i jedino ispoštovano, samo što se ti razgovori vode na partijskim sastancima, sjednicama i kolegijumima“, navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Pljevlja su kazali da su javna preduzeća, ustanove, uprave, sekretarijati i druga mjesta u javnom sektoru, formiranjem nove Vlade “postala plijen za gladna i nezajažljiva usta partijskih činovnika koja je teško zadovoljiti“.

„Njihova stranačka knjižica postala je jedini mjerljiv i bitan dokument koji služi umjesto CV-a i najbolji kriterijum u prioritetu za zapošljavanje“, tvrde u DPS-u.

U DPS-u smatraju da će Vlada nastaviti sa dosadašnjom praksom zapošljavanja jer je to, kako tvrde, jedini način njenog opstanka i trajanja, odnosno uslov Demokratskog fronta (DF) i predmet ucjene.

„Poznato je da ovaj politički subjekt, nakon što je dobio zabranu ulaska u Vladu, intenzivno uhljebljuje svoje rođake, kumove, stranačke aktiviste i po dubini i po širini“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...