fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodignuta optužnicu protiv biznismena Neđeljka Gardaševića

Podignuta optužnicu protiv biznismena Neđeljka Gardaševića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv biznismena Neđeljka Gardaševića zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi, piše Dan.

“SDT je podiglo optužnicu protiv N.G. zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi u vezi privatizacije hotela As i dostavljanja neistinite bankarske garancije od tri miliona EUR. Optužnica je dostavljena podgoričkom Višem sudu na dalji postupak”, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva u Podgorici.

Viši sud prihvatio je ranije jemstvo od 100 hiljada EUR koje je Gardašević ponudio za ukidanje pritvora i mogućnost da se brani sa slobode.

Gardašević se tereti za davanja lažnih garancija prilikom privatizacije hotela As u Perazića dolu.

Odluku o prihvatanju jemstva donio je sudija za istrage Višeg suda, Vladimir Novović, koji je Gardaševiću nakon hapšenja 13. marta, na predlog SDT-a, odredio pritvor do 30 dana.

Gardašević je uhapšen zbog zloupotrebe službenog poslovanja u privredi, a u istražni zatvor je sproveden tada zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u nastavku istražnog postupka.

Hotel As je prije 18 godine prodat rusko-crnogorskoj kompaniji Nega turs za pet miliona maraka, od čega je država prihodovala tri miliona, a Budvanska rivijera dva miliona maraka.

Ugovorom je bilo predviđeno da se u hotel uloži 22 miliona maraka i da bude izgrađen do kraja 2003. godine.

Nesuđeni turistički kompleks sa pet zvjezdica dobio je još jednu šansu od Vlade 2014. godine, kada je potpisan aneks ugovora uz bankarsku garanciju ruske Sberbanke od tri miliona EUR da će dovršiti hotel As, za koju se kasnije ispostavilo da je falsifikovana.

SDT je formiralo predmet povodom privatizacije ovog hotela, a Ministarstvo turizma i održivog razvoja podnijelo je ranije krivične prijave protiv investitora, među kojima je i Gardašević.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...