fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePodgorica u aprilu dobija novi most

Podgorica u aprilu dobija novi most

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Gradnja mosta preko rijeke Morače u okviru izgradnje Jugozapadne obilaznice teče planiranom dinamikom i rok za završetak radova je april naredne godine.

Iz PG Biroa je saopšteno da je na mostu preko rijeke Morače, u okviru druge dionice Jugozapadne obilaznice, do sada izvedena kompletna privremena potporna konstrukcija koja uključuje četiri privremena stuba. Izvedeni su oporci trajne konstrukcije.

“U toku je izgradnja centralnog stuba. Do sada su izbetonirana dva segmenta stuba, odnosno četiri metra visine stuba od ukupnih devet metara. Takođe, završen je i prvi segment rasponske konstrukcije u dužini od 32 metra”, navodi se u saopštenju.

Jugozapadna obilaznica, ukupne dužine 3,34 kilometra, sastoji se iz tri faze, čija je ukupna vrijednost oko 16 miliona EUR, što je čini najvećim infrastrukturnim putnim projektom u Glavnom gradu.

“Izgradnja Jugozapadne obilaznice počela je u avgustu 2018. godine. Predstavlja saobraćajnicu primarne mreže, koja čini vezu između magistralnog puta Podgorica-Cetinje i magistralnog puta Podgorica-Petrovac. Podgorica će na ovaj način izgraditi dio saobraćajnog prstena oko grada, jer će nakon završetka izgradnje obilaznice grad biti značajno rasterećen od tranzitnog saobraćaja”, precizirali su iz Glavnog grada.

Obilaznica je dužine 3,62 hiljade metara, a podijeljena je na tri dionice i sadrži tri objekta most preko rijeke Morače, dužine 150 metara, nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra i podvožnjak prema Botunu.

“Prva dionica, duga 1,35 kilometara, proteže se od raskrsnice sa Cetinjskim putem do mosta preko rijeke Morače, druga dionica je duga 200 metara i na njoj se nalazi most, dok je treća dionica, od mosta preko rijeke Morače do raskrsnice sa putem Podgorica-Petrovac, a duga je dva kilometra”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...