fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorica nudi povoljan ambijent za ulaganje američkih kompanija

Podgorica nudi povoljan ambijent za ulaganje američkih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorica nudi povoljan ambijent za ulaganje američkih kompanija i investitora, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Glavnog grada sa regionalnim direktorom Američkog fonda za razvoj (DFC) Džonom Jovanovićem.

Zamjenik gradonačelnika i menažder Glavnog grada, Časlav Vešović i Marjan Junčaj su Jovanoviću i predstavnicima ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) predstavili investicione i razvojne potencijale Podgorice koji nude različite mogućnosti za ulaganje kapitala i uspostavljanje partnerstava.

Vešović se, kako je saopšteno iz PG Biroa, posebno osvrnuo na potencijal biznis zona u okviru kojih je pripremljen poseban paket podsticajnih mjera za investiranje i organizovanje biznisa, naglašavajući da su formirane biznis zone vrlo privlačne sa aspekta povezivanja potentnih finansijskih fondova sa investitorima.

Jovanović je, na osnovu predstavljenih investicionih potencijala glavnog grada Crne Gore, ocijenio da je Podgorica veoma privlačna za ulaganja i da će u narednom periodu zajednički raditi na privlačenju američkih investicija i zainteresovanih kompanija, koje bi potencijalno mogle da budu partneri u realizaciji projekata koji će omogućiti dalji razvoj Podgorice.

Sagovornici su se složili da će na bazi uspješnih razgovora nastaviti intenzivnu komunikaciju s ciljem konkretizacije dogovorenih aktivnosti.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...