fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorica će dati puni doprinos razvoju Budve kao prijestonice turizma

Podgorica će dati puni doprinos razvoju Budve kao prijestonice turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorica će, u skladu sa ustanovljenom dobrom praksom saradnje sa lokalnim upravama, dati puni doprinos daljem razvoju Budve, kao prijestonice turizma, posebno uvažavajući njen značaj za privredu i ukupan imidž Crne Gore, saopštio je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković.

On je danas, na sastanku sa novoimenovanim predsjednikom Opštine Budva, Nikolom Divanovićem, kazao da vjeruje da toj primorskoj opštini predstoji faza intenzivnog razvoja.

Iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada je saopšteno da su Vuković i Divanović razgovarali o kapitalnim projektima dva grada, suočavanju lokalnih samouprava sa negativnim posljedicama finansijske krize izazvanih epidemijom koronavirusa, kao i donošenjem niza ekonomskih mjera koje se nude privrednicima u cilju ublažavanja tih posljedica.

„To je bila i dobra prilika da se Divanoviću predstavi novoformirani Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada, kao i benifiti postojanja tog stručnog tijela kao primjera dobre prakse saradnje između lokalnih privrednika i gradskih vlasti“, navodi se u saopštenju.

Vuković i Divanović su se složili da je saradnja Podgorice i Budve važna iz više aspekata, s obzirom na to da se radi o dvije finansijski najpotentnije lokalne uprave, te da u prethodnom periodu ta saradnja nije bila na zadovoljavajućem nivou.

Na sastanku je saopšteno da će se Glavni grad u potpunosti staviti na raspolaganje Opštini Budva i njenim lokalnim organima kada je u pitanju logistička podrška i organizacija turističke sezone, pogotovo imajući u vidu specifične okolnosti i izazove sa kojima se ovog ljeta suočava turizam.

Najčitanije