fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinje naplata izletničke takse u Starom gradu u Budvi

Počinje naplata izletničke takse u Starom gradu u Budvi

Budva, (MINA-BUSINESS) – U Starom gradu u Budvi počela je naplata izletničke takse za organizovane turističke grupe u iznosu od jednog EUR.

Izletnička taksa će se naplaćivati turistima koji u okviru organizovanih grupa, posredstvom turističkih agencija, drugih preduzeća ili preduzetnika registrovanih za obavljanje turističke djelatnosti, posjećuju Stari grad Budva kao turistički lokalitet, prenosi RTV Budva.

Izletnička taksa se naplaćuje tokom cijele godine, svakom turisti koji obilazi zidine Starog grada.

Pomoćnik sekretara Sekretarijata za finansije, Slavko Đukanović, kazao je da su očekivanja od naplate takse u prvoj godini skromna, ali da je planom Turističke organizacije Budva (TOB) predviđen iznos od oko 150 hiljada EUR.

“Sredstva od naplate će biti iskorišćena za očuvanje zidina Starog grada i drugih kulturno istorijskih spomenika koje Budva ima. Naplata izletničke takse će se koristiti i za jačanje kompletne turističke ponude Budve”, objasnio je Đukanović.

Odluka o naplati izletničke takse usvojena je prošle godine.

Opština i TOB su dogovorili da u saradnji sa turističkim agencijama i hotelijerima naprave određene punktove preko kojih će se obavljati i naplata turističke takse.

Najčitanije