fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočeo sastanak o budžetu

Počeo sastanak o budžetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre o Nacrtu budžeta za narednu godinu, kao i o svim pitanjima važnim za finansijsko-ekonomsko stanje države, počeo je u tom Vladinom resoru, potvrđeno je agenciji Mina-business.

U timu mandatara za sastav vlade, Zdravka Krivokapića, su kandidati za ministre finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija, Milojko Spajić, Jakov Milatović i Mladen Bojanić, dok bi u razgovorima u ime Vlade u tehničkom mandatu trebalo da učestvuju ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima.

Ministarstvo finansija objavilo je da je Nacrt budžeta za narednu godinu urađen u zakonskom roku do 30. oktobra, ali da ga nijesu poslali Vladi pa Skupštini, jer je mandatar najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Krivokapić je najavio da će vlada, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 2. decembra, imati 12 umjesto dosadašnjih 18 ministarstava.

Bojanić je prije početka sastanka na Twitteru napisao da će akcenat nove vlade biti na dobrom upravljanju, adekvatnom planiranju, transparentnosti i jednakosti za sve i da će to značiti i uštedu u rashodima i veće prihode.

“Opstrukcije nas neće ni zaustaviti, ni pokolebati”, naveo je Bojanić.

Najčitanije