fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočeli proces ekonomskog oporavka

Počeli proces ekonomskog oporavka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U izvještaju o napretku Crne Gore u procesu EU integracija konstatuje se finansijska i ekonomska konsolidacija, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da je time započet proces ekonomskog oporavka od štetočinskog i nedomaćinskog ophođenja njihovih prethodnika.

„U izvještaju se konstatuje finansijska i ekonomska konsolidacija, ublažavanje fiskalnih rizika i ostvarena finansijska stabilnost, čime smo počeli proces ekonomskog oporavka od štetočinskog i nedomaćinskog ophođenja naših prethodnika“, naveo je Krivokapić u video poruci povodom izvještaja Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori.

On je kazao da će rad Vlade u narednoj godini obilježiti tri razvojna programa, i to ekonomsko finansijski – Evropa sad, administrativno pravni – Evropa ovdje i investicioni – Crna Gora odmah, sa snažnim osloncem na novi evropki garantni fond za Zapadni Balkan.

„Izvještaj o napretku doživljavam kao novu šansu da Crna Gora bude bolja i naprednija na svom evropskom putu. Ova Vlada će istrajno raditi da što prije dođemo do kraja tog puta i budemo prva sledeća članica EU“, rekao je Krivokapić.

U izvještaju se navodi da je Crna Gora postigla određeni napredak kada je riječ o ekonomskim kriterijumima i umjereno je spremna za razvoj funkcionalne tržišne ekonomije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije