fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočela izgradnja saobraćajnice MR2

Počela izgradnja saobraćajnice MR2

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja saobraćajnice MR2, duge 605 metara, koja predstavlja nastavak već izgrađene MR1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima, počela je u ponedjeljak.

Iz Opštine Tivat je saopšteno da je izgradnjom MR2 obuhvaćena i izgradnja jednog kružnog toka.

Radove izvodi podgorička kompanija Civil engineer, a vrijednost radova iznosi 1,15 miliona EUR.

foto: Opština Tivat

Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, kazao je da će se radovi na izgradnji MR2 izvoditi i tokom ljetnjih mjeseci, s obzirom na to da je riječ o infrastrukturnom projektu od značaja za tivatsku opštinu i Crnu Goru.

“Ugovor za izgradnju ove saobraćajnice potpisan je još početkom oktobra prošle godine, međutim, sredstva koja je država uplatila na račun Opštine kako bi se put gradio su potrošena nenamjenski od sprethodne administracije. Mi smo se zadužili kod komercijalne banke kako bismo ispunili ovu obavezu prema državi i investitoru”, rekao je Komnenović.

On je dodao da očekuje završetak radova u predviđenom roku.

Planirano je da nastavak te saobraćajnice prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema Opštini Herceg Novi.

“Izgradnjom MR1 i MR2 u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat – Radovići i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...