fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlav početkom juna dobija novi trg

Plav početkom juna dobija novi trg

Plav, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja trga u Plavu, u koju Vlada ulaže skoro pola miliona EUR, nastavljena je u četvrtak poslije pauze zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a očekuje se da kompletan posao bude završen početkom juna.

Iz Uprave javnih radova je saopšteno da je izvođač radova, nikšićko preduzeće LD Gradnja, postavio tri hiljade, od predviđenih 3,5 hiljada metara kvadratnih granitnih ploča, rasvjetu, a završeno je i formiranje drvoreda.

“Na ovom projektu do sada je realizovano oko 400 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju.

Trg u Ulici Racina-čaršija, ispred osnovne i srednje škole, obuhvata površinu od blizu četiri metara kvadratnih.

“Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobijaju reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja”, kazali su iz Uprave.

Oni su dodali da je projektno rješenje zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno čuvajući elemente tradicionalnog.

Zadržane su, kako su naveli, zdrave i visokodekorativne biljke, dok je zelenilo koje je uklonjeno tokom gradnje zamijenjeno novim sadnicama.

“Trg sadrži plato za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije