fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju saradnju u oblasti IT tehnologija

Planiraju saradnju u oblasti IT tehnologija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Memorandumom o saradnji potpisanim između Prirodno-matematičkog fakulteta i Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis iz Nikšića, planirana je saradnja u oblasti IT tehnologija, 3D štampanja, kao i biloško-hemijske analitike.

Memorandum su u srijedu potpisali dekan Fakulteta Predrag Miranović i izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković.

“Memorandum, kojim je zvanično započeta dugoročna saradnja ove dvije institucije, odnosi se između ostalog na zajedničke projekte, aktivnosti, događaje ali i razmjenu primjera dobre poslovne prakse”, navodi se u saopštenju Univerziteta.

Na taj način, studentima i zaposlenima na Prirodno-matematičkom fakultetu pružena je značajna podrška korišćenja kapaciteta koje IPC Tehnopolis posjeduje, a sa druge strane, implementacijom zajedničkih znanja i logistike te dvije institucije stvoriće se mogućnost dobijanja veoma značajnih domaćih i međunarodnih projekata.

Pored Miranovića, u ime PMF-a, IPC Tehnopolis su posjetili i prodekanka za nauku i međunarodnu saradnju, Slađana Krivokapić i prodekan za nastavu Miljan Bigović. Tokom posjete, upoznali su se sa radom Centra i obišli sve infrastrukturne kapacitete.

Pored Batakovića, na sastanku su učestvovali i pomoćnica direktora Vanja Zorić-Šundić i koordinator Centra za programske aktivnosti, istraživanja i razvoj Đorđije Brkuljan.

Miranović je upoznao kolege iz Tehnopolisa sa misijom Prirodno-matematičkog fakulteta, projektima, naučnim djelatnostima, dok je Bataković gostima predočio čime se to sve Tehnopolis bavi, kakva je njegova organizacija i na koji način je podijeljena djelatnost unutar samog centra.

Najčitanije