fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG u Poslovnom savjetu Kine i zemalja CIE

PKCG u Poslovnom savjetu Kine i zemalja CIE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) pridružila se Poslovnom savjetu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE).

Iz PKCG je saopšteno da je riječ o neprofitnoj platformi koja je, od uspostavljanja 2014. godine, ključni dio Mehanizma za saradnju Kine i zemalja CIE i ima cilj da ojača veze poslovnih udruženja, te ekonomske, trgovinske i investicione aktivnosti.

Za sada Poslovni savjet čini 17 organizacija iz 13 zemalja CIE.

Potpredsjednik PKCG Pavle D. Radovanović učestvovao je danas u radu šestog sastanka Poslovnog savjeta Kine i CIE, u koorganizaciji Kineskog savjeta za promociju međunarodne trgovine i Narodne vlade provincije Džeđang.

Tema skupa bila je Nova pozicija, novo putovanje, više dobiti.

Tokom sastanka, u okviru kojeg su organizovani konferencija i B2B susreti, razgovarano je o međukomorskoj, privrednoj te saradnji malih i srednjih preduzeća, u cilju intezivnije razmjene iskustava između kineskih i centralnoevropskih poslovnih zajednica.

“PKCG podržava inicijative pokrenute s ciljem podsticanja ekonomske saradnje. Zato smo sa zadovoljstvom prihvatili vaš poziv da postanemo članica Poslovnog savjeta zemalja CIE, uvjereni da će platforma 17+1 biti na obostranu korist. Zainteresovani smo da participiramo u zajedničkom kreiranju Ningbo inicijative kako bismo podstakli saradnju na dobrobit svih uključenih strana”, rekao je Radovanović.

On je kazao da je uvjeren da će kineske i CIE privredne komore doprinijeti jačanju ekonomske, trgovinske i investicione saradnje.

Pored Radovanovića, u radu panela učestvovali su generalna secretarka Trgovinsko-industrijske komore Albanije, Albana Laknori, izvršni direktor Agencije za promociju MSP Bugarske Boyko Takov, potpredsjednik Komiteta za vanjske poslove Privredne komore Mađarske, Attila Galambos, predsjednica Saveza privrednih komora Sjeverne Makedonije Daniela Arsovska, predsjedavajući CCPIT Ningbo Xu Guangxian, i predsjedavajući CCPIT Chengdu, Chen Fu.

Tokom skupa organizovani su bilateralni sastanci privrednika u čijem radu su učestvovali i predstavnici crnogorskih kompanija.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...