fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG i Inženjerska akademija potpisale Sporazum o saradnji

PKCG i Inženjerska akademija potpisale Sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednici Privredne komore (PKCG) i Inženjerske akademije, Vlastimir Golubović i Mileta Janjić potpisali su Sporazum o saradnji dvije institucije, koji bi trebalo da doprinese objedinjavanju naučnih, stručnih i privrednih potencijala i njihovom stavljanju u funkciju ekonomskog razvoja države.

Iz PKCG su saopštili da je Sporazumom definisano da dvije isntitucije, kroz prenos znanja, iskustava, najbolje stručne i profesionalne prakse, doprinesu rješavanju pitanja od značaja za njihov rad.

“Saradnja se odnosi na razmjenu informacija, analiza i istraživanja iz djelokruga dvije institucije, organizovanje okruglih stolova, seminara, predavanja i stručnih skupova od zajedničkog interesa, učešće na stručnim skupovima u organizaciji neke od potpisnica, izdavanje monografija, publikacija i priručnika, zajedničko uspostavljanje saradnje sa drugim organizacijama, ustanovama i licima u zemlji i inostranstvu, te druge oblike saradnje od zajedničkog interesa“, navodi se u Sporazumu.

Golubović je kazao da Sporazum predstavlja formalni okvir saradnje koja će biti mnogo šira nego što je u dokumentu navedeno, u skladu sa potrebama naših institucija.

Janjić je rekao da je ubijeđen da će saradnju obilježiti brojne zajedničke aktivnosti na dobrobit poslovne i inženjerske zajednice.

“Saradnja će biti konkretizovana, između ostalog, objavljivanjem monografije Inženjerske akademije, u čiji će segment biti posvećen PKCG, cijeneći njen doprinos razvoju i izgradnji tehničko-tehnoloških kapaciteta, kao i afirmiciji značaja inženjerskih nauka”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije