fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPitaju Đukanovića da li će otpisati dugove za struju

Pitaju Đukanovića da li će otpisati dugove za struju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Građanskog pokreta (GP) Nova ljevica pitali su predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutina Đukanovića, da li će ispuniti ranije dato obećanje o otpisu dugova za struju kada Demokratski front (DF) bude dio vlasti.

“Pozivamo vas da odgovorite građanima Crne Gore da li ćete kao predstavnik DF-a ispuniti obećanje dato 2. septembra 2015. godine, kada ste kao koalicija ponudili Ugovor o novom početku, u kojem ste obećali da ćete otpisati račune za struju ukoliko vaš politički savez bude konstituisao vlast”, navodi se u otvorenom pismu predsjednika Nove ljevice, Saše Mijovića.

On je Đukanovića podsjetio na dato obećanje podstaknut najavom subvencija socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koje su predstavljene kao velikodušna pomoć EPCG, jer “popust predstavlja direktan trošak kompanije”.

Mijović je dodao da je kao jedan od vidova pomoći najavljena i mogućnost da se građanima koji duguju preko hiljadu EUR obezbijedi da dug plaćaju u mjesečnim ratama na tri ili pet godina.

“Nijesmo sigurni da li je ovo slaba računica ili pokušaj manipulacije, ali svakako vrijeđa inteligenciju svakom prosječno inteligentnom građaninu, jer po našoj računici ovo nije pomoć, već dodatni namet. Na primjer, ukoliko građanin duguje dvije hiljade EUR, mjesečna rata na tri godine bi mu bila 55,5 EUR”, rekao je Mijović.

On je podsjetio da je EPCG prethodnim akcijama imala povolniji aranžman za vraćanje duga. Akcijom Da podijelimo teret, bez obzira na veličinu duga, mjesečna rata je bila 20 EUR.

“Što je bilo sa nametima za razne stavke na računima i naplaćivanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) na njih, naknade za obnovljive izvore energije (OIE) i gubitke u prenosu? Da li ćete ih ukinuti ili ćete nastaviti praksu stare vlasti, protiv kojih ste se, dok ste se dok ste bili opozicija, borili”, pitao je Mijović.

On je saopštio da je GP Nova ljevica pokret koji je osnovan kako bi se bavio socijalnim i egzistencijalnim pitanjima.

“Ovo je tema koja nas veoma interesuje, a sve u cilju ostvarivanja programskih ciljeva, obezbjeđivanja kvalitetnijeg života građana Crne Gore i rješavanja najznačajnijih pitanja vezanih za njihovu egzistenciju”, naveo je Mijović.

Najčitanije