fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPiloti traže komunikaciju s Vladom

Piloti traže komunikaciju s Vladom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sindikat linijskih pilota Montenegro Airlinesa (MA) uputio je otvoreno pismo ministrima finansija i kapitalnih investicija, Milojku Spajiću i Mladenu Bojaniću zahtijevajući da dobiju odgovore, jer će, kako smatraju, biti izigrani i postati žrtve politikanstva.

Iz Sindikata su kazali da je prošlo više od dvije sedmice od gašenja nacionalnog avio-prevoznika i izjave nadležnih ministara da neće biti nuspojava obećane mirne tranzicije sa MA na novu kompaniju.

“Za sve ovo vrijeme, mi zaposleni nijesmo dobili nijedan odgovor, niti vidjeli konkretan korak koji bi potvrdio vaša obećanja i riješio naša životna i egzistencijalna pitanja. Imajući u vidu da je prošlo dvije sedmice, a ne samo da nijesu ispunjena obećanja, već je prekinut svaki kontakt sa nama, u nas se uvukla sumnja da postoji mogućnost da budemo izigrani i da postanemo žrtve politikanstva”, navodi se u pismu.

Piloti su saopštili da su oni stručni i odgovorni ljudi, da je njihova kancelarija isključivo kokpit aviona, i da za bilo kakvu neefikasnost i finansijski krah MA oni nijesu adresa za obraćanje.

“Vi dobro znate ko jeste. Svi mi koji imamo svoja radna mjesta u ovoj kompaniji, ne možemo, a nije ni pošteno da snosimo teret i negativne posljedice. Mi samo želimo da odgovorno nastavimo da radimo naše poslove”, naveli su iz Sindikata.

Iz Sindikata su ministrima poručili da dok se oni bave “logom nove kompanije, naprednim finansijskim derivatima i marketingom na socijalnim mrežama”, 250 ljudi koji nijesu dio letačke operative, od ukupno 350 zaposlenih, zajedno sa svojim porodicama strmoglavo klize ka socijalnim slučajevima.

Iz Sindikata su kazali i da nadležnim ministrima nijesu važna mišljenja pilota i da iz medija čuju da se sa stranim konsultantom rješava njihova budućnost.

“Postavlja se pitanje ko bolje zna naše probleme i boljke firme – londonski špekulanti ili mi koji 30 godina ‘letimo’ i činimo zdravo tkivo ove firme?! Je li ovo, sad već, trend da se sve rješava direktnim pogodbama, bez transparentnosti, preko ličnih poznanstava, zaobilazeći bilo kakve konsultacije sa ugroženim radnicima? Zar je to dobra praksa Evropske unije (EU) i avio-industrije”, pitali su iz Sindikata.

Iz Sindikata su zamolili Vladu da se hitno uspostavi zdrava komunikacija i što prije rješe radno-pravni i socijalno-pravni statusi zaposlenih u kompaniji.

“Želimo da se konačno izjasnite i da mi budemo dio rješenja, a ne problema”, zaključuje se u pismu.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...