fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPetrol Crna Gora MNE od osnivanja na bijeloj listi obveznika

Petrol Crna Gora MNE od osnivanja na bijeloj listi obveznika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Menadžment Uprave prihoda i carina (UPC) zadovoljan je zbog, kako je saopšteno, činjenice da je Petrol Crna Gora MNE od svog osnivanja na takozvanoj bijeloj listi poreskih obveznika.

„Za period od 2009. do ove godine po osnovu plaćenih poreza i akciza država je prihodovala preko 470 miliona EUR“, navodi se u saopštenju nakon sastanka predstavnika UPC i Petrola Crna Gora.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina, Milena Petričević i njeni saradnici sastali su se izvršnim direktorom Petrola Crna Gora, Tadejom Zorjanom, rukovodiocem službe nabavke i prodaje Draganom Boškovićem, vođom programa ljudskih resursa Bojanom Bošković, kao i sa ministarkom savjetnicom ambasade Slovenije u Crnoj Gori, Petrom Gradišek.

Zorjan je istakao problem čekanja cistijerni, posebno u ljetnjim mjesecima zbog frekvencija tokom turističke sezone, što kao posljedicu ima smanjeni-usporeni protok akcizne robe.

On je naveo da problem datira još od 2013. godine i da su na više adresa tražili adekvatno rješenje kako bi postigli tempo ubrzanog carinskog postupka i ostvarili brži promet robe i usluga.

„Konstruktivnim predlozima menadžment Uprave prihoda i carina i razmjenom raspoloživih podataka na današnjem sastanku došlo je do modela pojednostavljenja carinskog postupka koji je prihvatljiv“, navodi se u saopštenju.

Pored činjenice da je Petrol Crna Gora pretežno uvoznik, na sastanku je bilo riječi i o njenom društveno odgovornom poslovanju i poštovanju prava zaposlenih shodno granskom kolektivnom ugovoru za energetiku.

Uprava prihoda i carina otvorena je, kako se dodaje, za sva pitanja i sugestije u cilju podizanja usluga na viši nivo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije