fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPetričević stupila na dužnost v.d. direktorice UPC

Petričević stupila na dužnost v.d. direktorice UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC), Milena Petričević, stupila je na tu funkciju u nadi da će, kako je kazala, ispuniti očekivanja Vlade, privrede i građana.

Petrićević je u obraćanju kolegama, poreskim obveznicima i građanima kazala da će u obavljanju radnih obaveza uložiti maksimalno profesionalne kapacitete i snažno moralno opredjeljenje za ostvarenje strateških ciljeva Uprave na postizanju napretka u sprovođenju reformi, poštujući principe dobrog rukovođenja, pravednosti i lojalne konkurencije.

Ona je, kako je saopšteno iz UPC, navela da će prioriteti u radu Uprave u narednom periodu biti sankcionisanje svih oblika nezakonitosti koje direktno utiču na obezbjeđenje stečenih prava budžetskih korisnika.

„Dosljednom primjenom zakona i unapređenjem efikasnosti kompleksnog sistema Uprave nastojaću da nadokandimo deficit povjerenja u instituciju koja integriše tri važne oblasti koje zahtijevaju jednaku pažnju i posvećenost radi daljeg ekonomskog razvoja, jačanja stabilnosti demokratskih institucija i moralne osnove društva“, poručila je Petričević.

Ona je rekla da je, imajući u vidu dosadašnje aktivnosti u otkrivanju nezakonitih radnji, uvjerena da službenici UPC predstavljaju vrijedan resurs koji će kroz dalju koordinaciju nastaviti da postiže još bolje rezultate u suzbijanju krijumčarenja, otkrivanju poreskih utaja, naplati javnih prihoda i izgradnji sigurnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, za šta će najveću podršku imati od menadžmenta Uprave.

„S obzirom na navedeno, očekujem da ćemo kroz dalja zalaganja nastaviti da opravdavamo ulogu jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija, od čije efikasnosti zavisi funkcionalnost cijelog institucionalnog okvira naše države, javni interes i dobrobit svih građana“, zaključila je Petričević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije