fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPekari zadovoljni dogovorom u vezi sa cijenom osnovnog hljeba

Pekari zadovoljni dogovorom u vezi sa cijenom osnovnog hljeba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici pekarske industrije saglasni su sa preporukama Vlade u vezi sa određivanjem maksimalne cijene i marže na osnovnu vrstu hljeba, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda je na sjednici u ponedjeljak razmatrala preporuke Vlade proizvođačima hljeba i trgovačkim lancima, koje su u skladu sa Odlukom o određivanju maksimalne maloprodajne cijene pšeničnog bijelog hljeba.

Iz PKCG su podsjetili da su preporuke Vlade urađene uz saglasnost predstavnika pekarske industrije i trgovačkih lanaca, jer je bilo neophodno obezbijediti da zadržavanje cijene vekne osnovne vrste hljeba na nivou od 50 centi ne ugrozi poslovanje preduzeća iz tih sektora.

“Preporukama je definisano da proizvođačka cijena hljeba ne može biti veća od 42 centa po vekni, a marže trgovaca od 17 odsto. Takođe je utvrđena valuta plaćanja ne duže od 30 dana, pri čemu je neophodno obezbijediti kontinuirano snabdijevanje tom vrstom hljeba”, navodi se u saopštenju.

Preporuke će se primjenjivati od sjutra.

Članovi Grupacije su se zahvalili predstavnicima ministarstava ekonomskog razvoja, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, finansija i socijalnog staranja i PKCG, koji su uložili dodatne napore da preporukama sačuvaju kako pekarski i trgovinski sektor, tako i životni standard stanovništva, u uslovima kada sve cijene osnovnih životnih namirnica imaju značajan trend rasta.

“Takođe je zaključeno da implementacijom tih preporuka predstavnici pekarske industrije i trgovine pokazuju visok stepen društvene odgovornosti”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije