fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPekara Tri princa kažnjena sa 9,3 hiljade EUR

Pekara Tri princa kažnjena sa 9,3 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 76 pritužbi, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne.

Pekara Tri princa u Podgorici kažnjena je zbog neizdavanja fiskalnih računa sa 9,3 hiljade EUR. Kažnjena je i trafika Crnagorakop Danilovgrad zbog računa koji nemaju QR kod, dok je prilikom kontrole pekare Viktorija u Podgorici utvrđen prekršaj, ali nije naveden iznos kazne.

Inspektori su prilikom kontrole konobe Nadoveza u Tivtu, prijavljene za neizdavanje fiskalnih računa, zapečatili objekat i podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U proceduri su prijave podnijete protiv Lucky taksija u Nikšiću, željezničke stanice i karusela na prazničkom bazaru u Podgorici, podgoričkog marketa Matija, pekare Orex, firme Money, butika Moderato i Prvog Shopa CG, pekare Paštrik u Rožajama i picerije Portabel u Plavu.

Evidentirane su i prijave koje se odnosi na zastrašivanje zaposlenih u Bolnici u Baru, konzumaciju duvana u lokalu Piazza u Nikšiću, neizdavanje računa i neprijavljene vozače u autoprevoznom preduzeću Zaton, kao i bacanje otpada.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole brze hrane Perper, Petrol gasa, Kafe kluba 51, poliklinike Filipović, gvožđare Vuksanović, kopirnice NB, pekare Dimi, cvjećare u Zagoriču, pumpe kod Tološke šume i autobuske stanice u Podgorici, picerije Garfild, Pet Shopa Gospodin Flok i trafike u Nikšiću, picerije Dvor na Cetinju, pekare Karamela u Beranama, zubarske ordinacije, pekare Škver, noćnog kluba Casa, Bogote, plaže Lalovina, agencije Bordis i Intermedice u Herceg Novom.

Nepravilnosti nije bilo ni prilikom kontrole frizerskog salona Fashion studio Milena, frizersko kozmetičkog salona Per te, ćevabdžinice Fantastiko, veterinarske ambulante na Ibričevini i privatne ordinacije Diagnostica u Podgorici, restorana Bokasina i Mirakul u Kotoru i Timar u Nikšiću, radnje u vlasništvu turskih državljana u Budvi, plaže Perazića do, Jahting kluba i štanda povrća u Herceg Novom, parkinga na Plavim horizontima, pumpe Jugopetrola u Kotoru i restorana Taša u Pljevljima.

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti ni prilikom kontrole Max plusa, kafića Voli, Sarajke, pekare Fina, tehničkog servisa Smokvica i veterinarske ambulante Medica Vet u Podgorici, kao i konobe Krivokapić, Stare kuće i prodavnice Bobijerna u Nikšiću.

Prilikom kontrole stambene zadruge Montestan inspektori nijesu uspjeli da nađu objekat, dok su Klub penzionera, restoran Obala i buregdžinica Maja u Podgorici zatečeni zatvoreni. Inspektori su prilikom kontrole prodaje građevinskog materijala na Draču u Podgorici zatekli zatvoren objekat.

Evidentirana je pritužba da Dom zdavlja u Podgorici ne izdaje fiskalne račune, ali je utvrđeno da nije obveznik fiskalizacije. Inspektori nijesu našli kozmetički salon Kotor, Pepić šped u Tuzima i Tehno sistem u Podgorici, Montenegro Premier je zatečen zatvoren, dok su prilikom kontrole preduzeća Ćinćo u Rožajama utvrđene obaveze te firme.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije