fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPark prirode Piva posjetilo preko deset hiljada posjetilaca

Park prirode Piva posjetilo preko deset hiljada posjetilaca

Plužine, (MINA-BUSINESS) – Park prirode Piva je, po broju prodatih ulaznica, do sada posjetilo preko deset hiljada posjetilaca, koliko ih je bilo na raftingu rijekom Tarom, od Brštenice do Šćepan Polja.

Predstavnik Parka prirode Piva, Petar Ćalasan, saopštio je da nijesu očekivali toliki broj posjetilaca ove godine, s obzirom na situaciju sa koronavirusom, kao i da su veoma zadovoljni posjetom.

„Trnovačko jezero posjetilo je oko hiljadu i po turista, dok je Stabanjska jezera ove godine vidjelo između 300 i 400 posjetilaca. Ukoliko nas posluži lijepo vrijeme nadamo se da će te brojke u konačnici biti veće“, kazao je Ćalasan agenciji CGNews.

Na teritoriji opštine Plužine ove godine je registrovano oko 2,7 hiljada noćenja.

„Riječ je uglavnom o stranim gostima iz cijele Evrope, mada su ove godine bili dominantni turisti iz Ukrajine. Gosti iz inostranstva ostvarili oko 2,2 hiljade noćenja“, rekao je Ćalasan.

On je dodao da se u poslednje vrijeme bilježi trend rasta posjete domaćih gostiju koji iz godine u godinu u sve većem broju posjećuju Plužine i Pivu.

U domaćinstvu Madžarević u Plužinama koje pruža usluge smještaja, gostionice sa domaćom hranom i krstarenje jezerom zadovoljni su ovogodišnjom sezonom.

“S obzirom na stanje sa koronavirusom zadovoljni smo ovogodišnjom posjetom koja je naročito bila dobra tokom avgusta. Najbrojniji su bili strani gosti i to mahom Ukrajinci i Francuzi”, kazala je Sanja Madžarević.

Ona je dodala da ima najava za septembar, ali da sve zavisi od situacije sa koronavirusom.

Ugostitelj i vlasnik Zip linea Eko Piva, Željko Bakrač, saopštio je da je zadovoljan sezonom koja je, prema njegovom mišljenju, na nivou od oko 70 odsto u odnosu na 2019. godinu.

“Uglavnom su to bili domaći, odnosno gosti iz zemalja regiona, dok su od stranih posjetilaca to uglavnom bili Ukrajinci. Što se tiče cijena, one su ostale na nivou iz 2019. godine” naveo je Bakrač.

On očekuje da će gostiju biti i u septembru, ali da će usljed manjeg broja stranaca taj broj biti niži u odnosu na godine prije korone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije