fbpx
NaslovnicaMINA BusinessParametri poslovanja CKB-a pozitivni i stabilni

Parametri poslovanja CKB-a pozitivni i stabilni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) zauzima lidersku poziciju po učešću ukupnih kredita, bruto aktive, depozita i kapitala, te su parametri njenog poslovanja pozitivni i stabilni, saopštio je guverner vrhovne monetarne institucije, Radoje Žugić.

On je na sastanku sa rukovodstvom banke, koja je članica OTP Grupe, kazao da to daje doprinos osnaživanju cjelokupnog bankarskog sektora u Crnoj Gori.

„Očekujem od CKB-a, kao i od svih ostalih, da u narednom periodu svoje politike fokusiraju na još jaču podršku razvojnim projektima, kako bi dali zamajac započetom ekonomskom oporavku“, poručio je Žugić.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz CBCG, osvrnuli na sprovođenje procesa procjene kvaliteta aktive (AQR), kao i na okončani proces pripajanja Podgoričke banke CKB-u.

Učesnici sastanka su kazali da su zadovoljni rezultatima AQR-a i istakli da je proces pripajanja te dvije banke, koji je bio jedan od najkompleksnijih projekata na crnogorskom finansijskom tržištu, obavljen veoma uspješno.

Na sastanku su učestvovali i predsjednik Odbora direktora CKB-a, Mikloš Nemet, član Odbora direktora Tamaš Kamaraši i glavni izvršni direktor Pal Kovač.

Nemet je kazao da CKB ima snažnu podršku matične OTP grupe za nastavak uspješnog poslovanja, čiji se model bazira na prepoznavanju potreba klijenata i brzom odgovoru na iste.

Na sastanku je zaključeno da je frekventna i otvorena komunikacija CKB-a i CBCG dobar primjer efikasne saradnje poslovne banke i regulatora, kao i potpune transparentnosti poslovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije