fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPandemija neće poremetiti novu fazu projekta Hiljadu plus

Pandemija neće poremetiti novu fazu projekta Hiljadu plus

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pandemija koronavirusa neće poremetiti novu fazu projekta Hiljadu plus, pa se realizacija očekuje najkasnije do kraja godine, saopštio je direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Čanović.

On je Radiju Crne Gore kazao da će dokumentacija biti spremna već krajem ljeta, a termin raspisivanja javnih poziva za banke, građevinare i konačno građane, koji žele da stambeno pitanje riješe pod povoljnijim uslovima, zavisiće od dinamike suzbijanja pandemije i termina održavanja izbora.

“Još ne znamo kada će biti parlamentarni izbori, a moramo voditi računa o tome da tokom predizborne kampanje nema dodjele vaučera. Ali projekat bi trebalo da bude ralizovan najkasnije do kraja godine“, rekao je Čanović, prenosi portal RTCG.

On je naveo da u Ministarstvu rade i pripremaju dokumentaciju, sredstva su obezbijeđena i nadaju se već krajem ljeta da će sve biti spremno.

Kroz tri faze projekta do sada je oko tri hiljade građana uzelo stambeni kredit pod povoljnijim uslovima, a u Ministarstvu očekuju da bi kroz ovogodišnji Hiljadu plus još 400 domaćinstava moglo riješiti stambeno pitanje.

Najčitanije