fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorene prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon

Otvorene prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon na temu Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra, otvorene su danas na sajtu vrhovne monetarne institucije.

Prijave će na linku https://fintechhub.cbcg.me/me/fintech-hackathon biti otvorene do 15. oktobra.

„CBCG FinTech Hackathon je 48-časovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, koje CBCG organizuje u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka (UBCG)“, navodi se u saopštenju.

Iz CBCG su pozvali sve zainteresovane da osmisle i prijave ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku i omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

„Stručni žiri će od pristiglih prijava odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će se, uz podršku mentora, nadmetati za vrijedne nagrade“, objasnili su iz CBCG.

Tri tima koja po odluci žirija prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od tri hiljade EUR za prvu, dvije hiljade EUR za drugu i hiljadu EUR za treću nagradu.

CBCG, prema riječima njenih predstavnika, organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa.

„CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...