fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena sezona ljetnje bašte restorana "13. jul“

Otvorena sezona ljetnje bašte restorana “13. jul“

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Restoran “13. jul” otvorio je novu ljetnju baštu, sa bogatom ponudom vina Plantaža, gastronomskim specijalitetima i brojnim dodatnim sadržajima.

Iz Plantaža je saopšteno da je u petak veče u prelijepom ambijentu četinara i maslina, u punom sjaju zablistao restoran, novo omiljeno mjesto svih ljubitelja odličnih vina i vrhunskih gastronomskih specijaliteta.

“Restoran “13. jul” biće prvi vinski restoran u Crnoj Gori koji je zasnovan na regionalnom konceptu gostovanja najboljih šefova kuhinja i gastro magova regiona, koji će za goste kreirati unikatne menije slaganja vina i hrane, ali i nastupima najboljih muzičkih bendova Sarajeva, Beograda, Zagreba i Banja Luke“, navodi se u saopštenju.

Gostovanje svjetskih gastro magova koje je najavljeno tokom ljetnjih mjeseci podići će na još veći nivo eno-gastro ponudu restorana.

“Novi ambijent ljetnje bašte, ušuškan od gradske gužve i vreve, na samo nekoliko minuta vožnje od centra grada, postaće oaza mira u kojoj će posjetioci uživati u sinergiji ukusa ultra premium etiketa kao i velikom izboru arhivskih vina koja su za potrebe vinske karte ovog restorana pažljivo odabrana iz bogate arhive podruma Plantaža”, rekli su iz te kompanije.

Restoran “13. jul” će, osim vina Plantaža, kroz bogatu gastronomsku ponudu promovisati i druge crnogorske proizvode, među kojima je i najkvalitetnije juneće meso black angus goveda, organske proizvodnje sa Durmitora.

“Posjetioce očekuje bogat muzički program u okviru kojeg će vikendom nastupati poznati regionalni bendovi. Subota veče rezevisana je crnogorski sastav Toć a već 19. i 20. juna goste će zabavljati poznati sarajevski No Ordinary Balkan sound bend”, naveli su iz Plantaža.

Kraj juna, odnosno 26. i 27. jun rezervisan je za gostovanje vinskog kabarea Teodulija iz Beograda. Radnim danima, skoro svakog dana, prijatnu atmosferu u večernjim satima upotpuniće zvuci laganih nota u izvođenju domaćeg muzičara Veska Belade.

“Nedjelja je dan namijenjen za porodično uživanje. Ovim danom, kompletna ponuda vina i hrana u restoranu biće na popustu od 15 odsto, dok je za najmlađe goste odnosno dječiji meni predviđen popust od 30 odsto”, precizira se u saopštenju.

Plantaže su, kako se navodi prepoznatljive po svojoj bogotoj ponudi vina, ali kroz raznolikost usluga, ugostiteljstvo je jedna od važnijih linija biznisa kroz koju kompanija pored vina predstavlja i ponudu vinskog turizma i novi izuzetno zapažen proizvod – maslinovo ulje.

“Osnovni cilj je da obrok bude apsolutni hedonizam, a da boravak u bašti bude odmor i uživanje. Stolovi nove ljetnje bašte okruženi su četinarima, maslinom i cvijećem, koje će u toku letnjih vrućina praviti prijatnu hladovinu”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije