fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvoren konkurs za stipendije Best of South-East

Otvoren konkurs za stipendije Best of South-East

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konkurs za stipendije u programu Best of South-East otvoren je, saopšteno je iz Erste banke.

Konkurs je namijenjen studentima završne godine osnovnih studija i postdiplomcima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Taj program razvoja i obrazovanja za talentovane studente iz regiona sprovode Steiermarkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu, a podržava Erste banka Podgorica.

„Najbolji kandidati osvojiće jednogodišnje stipendije na univerzitetima u Austriji, vrijedne do devet hiljada EUR, za studijsku godinu 2022/2023. Program će im pružiti priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućiti im dalje usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta“, naveli su iz banke.

Direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci, Tatjana Keković, kazala je da je Best of South-East izuzetna prilika za studente, jer pored sticanja stručnih znanja na prestižnom Univerzitetu u Gracu imaju pristup mnogobrojnim programima i događajima, a uz to su relaksirani jer su svi troškovi pokriveni.

„Dodatno im se pruža mogućnost obuke ili prakse u Steiermarkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću, koja će im biti od velikog značaja pri traženju posla po završetku studija. Sigurna sam da ćemo ove godine imati stipendistu iz Crne Gore pa vas pozivam da se obavezno prijavite“, rekla je Keković.

Prijaviti se mogu studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i koncertnog i operskog pjevanja, koji u trenutku prijave imaju najviše 27 godina i ispunjavaju određene kriterijume.

Kriterijumi su da su trenutno na završnoj godini osnovnih studija, da počinju specijalističke studije ili su već na njima, da imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika i da su postigli visok prosjek na studijama.

Rok za studente ekonomije i prava da pošalju online aplikaciju sa kompletnom dokumentacijom na konkurs za stipendije na Univerzitetu u Gracu je 3. decembar.

„U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do devet hiljada EUR, koja pokriva mjesečni džeparac do 750 EUR, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja, u zavisnosti od epidemiološke situacije“, navodi se u saopštenju.

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermarkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću.

Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata.

Studenti tehničkih fakulteta mogu se prijaviti za stipendije do 1. decembra.

„U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do devet hiljada EUR, koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu u Gracu, različite društvene i kulturne aktivnosti, ako ih dozvoli epidemiološka situacija“, rekli su iz Erste banke.

Rok za prijavu na konkurs za stipendije za studente metalurgije/geologije je 17. decembar.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do devet hiljada EUR, koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, školarinu za program mobilnosti na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju, mogućnost samostalnog organizovanja dvomjesečne prakse ili stažiranja u julu i avgustu.

Konkurs za studente muzike, smjer pjevanje, za stipendiju na Umjetničkoj akademiji u Gracu za školsku godinu 2022-2024 biće uskoro objavljen.

Više detalja o uslovima i detaljni postupak prijave dostupan je na linku https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije