fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvaraju se mogućnosti za investiranje u Herceg Novi

Otvaraju se mogućnosti za investiranje u Herceg Novi

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Sa kreiranom mapom investicija, ali i očekivanim raskidom ugovora sa kompanijom Vektra Boka, otvaraju se mogućnosti za investiranje u Herceg Novi, saopštio je predsjednik hercegnovske Opštine, Stevan Katić.

On se sastao sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Mateiom Viorelom Ardeleanuom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima povezivanja Herceg Novog i rumunskih gradova, potencijalnom bratimljenu i proširivanju poslovne saradnje.

Sastanak je bio prilika i da Katić i saradnici upoznaju ambasadora Ardeleanua sa turističkom ponudom i sve većim brojem renomiranih hotela koji posluju u Herceg Novom, ali i onih čija se realizacija tek očekuje, poput brenda Ritz Carlton.

“Sa kreiranom mapom investicija, ali i očekivanim raskidom ugovora sa kompanijom Vektra Boka, otvaraju se mogućnosti za investiranje, kako na novim lokacijama, tako i na atraktivnim lokacijama gdje se sada nalaze ruinirani hoteli”, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti korištenja potencijala Instituta “Simo Milošević”, po uzoru na norveške goste koji u taj grad dolaze već preko 40 godina. Takođe, Rumunija bi mogla pomoći Crnoj Gori i Herceg Novom na polju internet tehnologija, uzimajući u obzir da se radi o zemlji sa najrazvijenijom internet infrastrukturom u Evropi, čiji IT sektor doprinosi oko šest odsto bruto domaćem proizvodu (BDP).

Ardeleanu je kazao da će se tokom septembra i oktobra u Podgorici održati poslovni forum sa privrednicima iz Rumunije, što može biti dobra prilika za razvoj potencijala u Herceg Novom.

Ardeleanu je ponudio i pomoć u promociji Herceg Novog u okviru rumunske turističke asocijacije, ističući podatak da je u 2019. godini Crna Gora zabilježila 31 hiljadu posjeta iz te zemlje. Prema podacima Turističke organizacije Herceg Novi, samo taj grad je tokom iste godine zabilježio gotovo 12 hiljada posjeta rumunskih gostiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije