fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOtkazana prodaja hala Voliju i Lojal kompaniji

Otkazana prodaja hala Voliju i Lojal kompaniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik fabrike „Radoje Dakić“, Mladen Marković, uvažio je prigovor advokatske kancelarije „Prelević“, čime je otkazana prodaja četiri hale kompanijama Voli i Lojal neposrednom pogodbom, saznaje Pobjeda.

Marković je ranije iskazao namjeru da četiri hale bivše fabrike proda kompanijama Voli i Lojal neposrednom pogodbom, zbog, kako je naveo, dosadašnjih bezuspješnih prodaja.

Marković je međutim uvažio prigovor advokatske kancelarije „Prelević“ koja je u ime 339 razlučnih povjerilaca iskazala nezadovoljstvo, ukazujući da se prodajom hala za trećinu procijenjene vrijednosti ponovo obezvrijeđuje imovina, kao što je to bio slučaj i za halu Bravarske obrade koja je prodata za polovinu procijenjene vrijednosti.

Zakonom o stečaju je propisano da razlučni povjerioci po prijemu obavještenja o namjeravanoj prodaji mogu predložiti povoljniji način prodaje.

U obavještenju Markovića se navodi da je zbog toga prihvatio prigovor advokatske kancelarije “Prelević” i da će se prodaja imovine obavljati javnim prikupljanjem ponuda.

On je prije dvije sedmice iskazao namjeru da prihvati ponude kojima je kompanija Voli za halu procijenjenu na 41,5 hiljada EUR ponudila 31 hiljadu EUR, dok je nikšićka kompanije Lojal za četiri hale vrijednosti 666 hiljada EUR, ponudila 190 hiljada EUR.

U prigovoru advokatske kancelarije „Prelević“ su naveli da je prodaja javnim nadmetanjem i javnim prikupljanjem ponuda povoljniji način unovčenja imovine.

Marković bi trebalo da raspiše javni oglas kojim će imovina fabrike biti stavljena na prodaju peti put.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije