fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOsumnjičena za utaju 60 miliona EUR poreza

Osumnjičena za utaju 60 miliona EUR poreza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska policija uhapsila je Ivanu Ivanović (46) na osnovu Interpolove potjernice Rima, raspisanoj za njom zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja se bavila zloupotrebom igara na sreću, utajom 3,2 milijarde EUR prihoda i 60 miliona EUR poreza.

Za njom je potjernica bila raspisana prije deset mjeseci, pišu Dnevne novine.

Kako prenose italijanski portali, Ivanović je izbjegla hapšenje sredinom novembra prošle godine kada je uhapšeno 18 članova te kriminalne organizacije.

Akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije u saradnji sa okružnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva Galasia otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljali novac od klađenja na poznatim sajtovima Planetwin365, Betaland i Enjoybet.

Nakon opsežne istrage i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, državno tužilaštvo pri Sudu Ređo Kalabrija Okružna uprava za borbu protiv mafije, odredilo je pritvor za 18 osoba uključujući Ivanu Ivanović, za kojom je raspisana potjernica.

Tužilaštvo je prilikom ove akcije blokiralo i zaplijenilo 23 strane kompanije, 15 kompanija koje posluju na nacionalnom nivou, 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo, brojne zgrade, vozila, tekuće račune italijanskih državljana i stranaca, kao i bezbroj dionica kompanija, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od 723 miliona EUR.

Istraga internet igara dovela je do hapšenja ukupno 68 ljudi i oduzimanja oko milijardu EUR vrijednosti zaplijenjene imovine.

Najčitanije