fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata 

Osumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici policije podnijeli su krivične prijave protiv dvije osobe zaposlene u Opštini Bar zbog sumnje da su zloupotrijebile službeni položaj, kao i protiv jedne iz bjelopoljske opštine koja je osumnjičena za prevaru.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (38) i A.A. (57) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„M.S. i A.A. su, kako se sumnja, to krivično djelo počinili u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar, odnosno Sekretarijatu za poljoprivredu i ruralni razvoj, na način što su protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja pribavili sebi i drugom korist“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su to, kako je objašnjeno, ostvarili tako što su za primaoce subvencija iz obasti poljoprivrede za prošlu godinu donijeli rješenja i isplatili ukupan iznos od 14,82 hiljade EUR, iako stranke nijesu ispunjavale opšte i posebne uslove za dobijanje subvencije shodno javnim pozivima.

„Time je nanesena šteta budžetu Opštine Bar od 14,82 hiljade EUR“, dodaje se u saopštenju.

Policija je, u drugom postupku, Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijela krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

„On je, kako se sumnja, 22. aprila 2015. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju“, navodi se u saopštenju.

D.L. je, kako se dodaje, znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu.

„D.L. je znao i da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u bjelopoljskoj Opštini nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku izdavanja građevinske dozvole“, navodi se u saopštenju.

On je tim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da mu u julu 2015. godine preda iznos od 11 hiljada EUR, uz dogovor da mu preostali iznos novca od četiri hiljade EUR preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...