fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarili bolji rezultat i rast prihoda

Ostvarili bolji rezultat i rast prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija M:tel je za 11 mjeseci ostvarila rezultat veći 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a došlo je i do rasta prihoda od 2,7 miliona EUR.

“To se desilo zahvaljujući većim prihodima, prije svega od postpejd korisnika devet odsto, prihodima od kablovske televizije šest odsto i od kablovskog interneta 14 odsto. Rast prihoda je bio očekivan i zbog povećanog broja turista zahvaljujući kome je ostvaren rast od preko 150 odsto u pripejdu, i postignut je rezultat veći od planiranog”, navodi se u saopštenju.

Ono što dodatno ohrabruje je rast broja korisnika kako u postpejdu u mobilnoj, tako i u multimedijii i fiksnom Internetu. U dvije kategorije i to u mobilnoj telefoniji i kablovskoj televiziji M:tel je broj jedan operator u Crnoj Gori i to je veliki uspjeh M:tela jer su na crnogorskom tržištu ušli kao treći operator.

Iz kompanije su kazali da ispraćaju još jednu godinu na koju mogu biti jako ponosni. Kao i u prethodnim, M:tel i u ovoj može da se pohvali izuzetnim rezultatima koji se ogledaju u rastu broja korisnika po svim uslugama, kao i rastu prihoda od korisnika.

Prema podacima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore na kraju novembra od ukupnog broja korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, najviše korisnika imao je mobilni operator Mtel 396,88 hiljada, procentualno 34,5 odsto.

“Velika je čast biti broj jedan operator po broju korisnika u oštroj konkurenciji”, navodi se u saopštenju.

Tržište kablovske televizije je razvijeno u Crnoj Gori, a M:tel već sedam godina bilježi kontinuirani rast i u ovom dijelu. Na tržištu televizije je lider sa ukupno 90,28 hiljada, odnosno 37,18 odsto tržišnog učešća, a bilježi visok procenat tržišnog učešća u fiksnoj telefoniji od 36,93 odsto, kao i Interneta 42,56 odsto.

“Ovo je veliki uspjeh s obzirom na to da je tek 2015. godine M:tel ušao aktivno u segment fiksne telefonije. Ono što je bitno za Crnu Goru M:tel je izgradio odličnu optičku infrastrukturu i pokrio preko 90 odsto stanovništva faktički najsavremenijim Internetom”, dodaje se u saopštenju.

Taj projekat će, kako se navodi, imati dugoročne pozitivne efekte na digitalni razvoj Crne Gore. Savremena kablovska mreža je izgrađena zahvaljujući značajnim investicionim ulaganjima koje u periodu od 2016. godine iznose preko 250 miliona EUR.

“U težnji da zadržimo lidersku poziciju najviše računamo na naše zaposlene. Sa ponosom možemo reći da smo jedan od najboljih poslodavaca u Crnoj Gori i da je broj u posljednjih pet godina porastao za više od 200 zaposlenih”, kazali su iz M:tel-a.

U M:tel-u nije mijenjana strategija poslovanja. Racionalizovani su određeni troškovi, a mnogo se ulaže i podstiče digitalin razvoj.

“Pandemija je ubrzala taj segment razvoja ali je on i bez toga bio u fokusu M:tel-a. Nikada prije elektronske komunikacije nijesu imali ovakav značaj za zdravlje i živote ljudi i društvo u cjelini kao proteklih dvije godine dana pandemije. Pandemija je pokazala koliki je značaj tehnologija i neophodnost razvijenog telekomunikacionog sistema u svakom društvu”, smatraju u M:tel-u.

U narednom periodu u toj kompaniji nastvaljaju sa ambicioznim planovima i planiraju značajna ulaganja u mobilnu i kablovsku mrežu, što će njihovim korisnicima obezbjediti najbolje usluge na tržištu telekomunikacija Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije