fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstavka predsjednika Odbora direktora Luke Bar

Ostavka predsjednika Odbora direktora Luke Bar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda, Vojina Žugića, potvrđeno je Vijestima iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Žugić je prije više od semicu podnio pisanu ostavku, navodeći kao da je to uradio iz ličnih razloga.

Žugić, koji je vlasnik privatne trgovačke firme Stadion iz Podgorice, nekoliko mjeseci prethodno nije zakazivao sjednicu Odbora direktora.

Nezvanični izvori lista tvrde da je u pozadini priče navodno bio „tihi rat“ između Žugića i menadžmenta barske kompanije, koji predvodi Vladan Vučelić.

Uprkos razvojnim planovima menadžmenta za nove investicije u barsku kompaniju, nijedna konkretna odluka vrijednija od 100 hiljada EUR nije mogla biti donijeta bez saglasnosti Odbora direktora, a sjednice duže nijesu zakazivane.

U menadžmentu Luke Bar su zbog toga bili nezadovoljni, ali se o tome nijesu javno izjašnjavali.

Prema poslovniku rada Odbora direktora Luke Bar, predviđeno je da se sjednice održavaju makar jednom mjesečno.

Luka Bar je prošle godine prihodovala značajan novac, prodajući zavisno društvo hotel Sidro, a akcioari su očekivali da će taj novac dominantno biti reinvestiran u razvoj osnovne djelatnosti kompanije. Za sve to su bile neophodne odluke i saglasnosti Odbora direktora.

Žugić je na čelu Odbora direktora Luke Bar bio od sredine decembra 2018, kada je na toj funkciji naslijedio Anđelka Lojpura.

Zamjenica dosadašnjeg predsjednika Odbora direktora Luke Bar, Biljana Jakić, zakazala je za 17. mart vanrednu Skupštinu barske kompanije, na kojoj će se birati nova uprava.

Najčitanije