fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsnažiti ekonomsku saradnju

Osnažiti ekonomsku saradnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i ambasadora Grčke, Sotiriosa Athanasioua.

Marković je kazao da je Grčka uvijek jasno i direktno podržavala crnogorske državne priroitete.

“Želim da vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao je Marković na sastanku sa Athanasioum kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima.

Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio povezanost dala dodatni impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji. U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure, ali i bolju avio dostupnost.

Sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost.

Ahtanasiou je naveo da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora.

Najčitanije