fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOptužnica protiv Perišića jer je dozvolio otkup stana u vrijeme stečaja KAP-a

Optužnica protiv Perišića jer je dozvolio otkup stana u vrijeme stečaja KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Veselina Perišića, jer je u maju 2014. godine, kao stečajni upravnik u Kombinatu aluminijuma (KAP), protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog Ratka Babića.

Time je umanjio stečajnu masu za iznos od 44,93 hiljade EUR.

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Aida Muzurović, potvrdila je Pobjedi da je optužnica protiv Perišića dostavljena tom sudu na ocjenu dokaza.

“Optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv V.P. zbog protivpravnog iskorišćavanja i prekoračenja granica službenog ovlašćenja, dostavljena je Višem sudu na kontrolu, koja će biti zakazana u zakonskom roku”, kazala je Muzurović.

Perišić je kako se navodi u optužnici koju potpisuje tužilac Željko Tomković, nasljednicima pokojnog Babića, nekadašnjeg radnika KAP-a, priznao izlučno pravo na izlučenje iz stečajne mase stana od 45,1 metar kvadratni na Starom Aerodromu i omogućio zaključenje ugovora o njegovom otkupu po povoljnim uslovima.

Predmetni stan, kako tvrdi tužilaštvo, zakonski nasljednici pokojnog Babića, koji se vodio kao korisnik, nijesu mogli otkupiti u vrijeme stečaja.

Najčitanije