fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Nikšić za žensko preduzetništvo izdvaja 40 hiljada EUR

Opština Nikšić za žensko preduzetništvo izdvaja 40 hiljada EUR

Nikšić, (MINA–BUSINESS) – Opština Nikšić će iz budžeta za narednu godinu izdvojiti 40 hiljada EUR za dodjelu bespovratnih grantova za podršku ženskom preduzetništvu.

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, je na sastanku sa predstavnicama preduzetnica iz tog grada saopštio da lokalna uprava pokreće Program podrške ženskom preduzetništvu.

„Inovativnim i podsticajnim mjerama, sa lokalnog nivoa, želimo da žene budu podstaknute i motivisane da pokreću biznise i preduzetničke aktivnosti, stvaraju nove vrijednosti, proizvode i usluge i samostalno se ostvaruju u biznisu“, rekao je Simović.

Prema njegovim riječima, žene moraju biti važan stub razvoja ekonomije i ukupnog napretka Crne Gore i u 21. vijeku, kada se ključne “borbe” vode na tržištu, u surovoj globalnoj ekonomiji.

Simović je ocijenio da biznis i preduzetništvo ne smiju biti i nijesu rezervisani za muški dio populacije i podsjetio na ulogu žene u slavnoj istoriji Nikšića i Crne Gore.

„Naše heroine vjekovima su bile stub domaćinstva, čuvale ga i održavale, dok su se muževi i sinovi borili za slobodu Crne Gore“, rekao je Simović.

On je podsjetio da su brojni putopisci Crnogorki pripisivali dominantnu ulogu, dajući joj sušti ideal vrline, hrabrosti i čestitosti, opisujući je kao svemoćnu majku i domodržnicu i ukazujući na brojne primjere onih koje su rame uz rame i ratovale sa muškarcima.

Preduzetnice su, kako je saopšteno, uz niz sugestija i predloga zahvalile Simoviću na najavljenoj podršci i ocijenile da se jedino zajedno, odgovorno i posvećeno može odgovoriti svim izazovima koje nosi poslovni ambijent, posebno u sadašnjem vremenu.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...